J. Lindeberg Open Tour|Konopiště Open Cup|Zahraniční golf|Indoor
O turnaji| Pozvánka| Startovní listina| Výsledková listina
6.8. MARIÁNSKÉ LÁZNĚ

Pozvánka na turnaj

MARIÁNSKÉ LÁZNĚ - 6.8. - nabízíme možnost zahrát si dvoudenní turnaj

První srpnový víkend nás přivítá západ čech a to hned doudenním turnajem v sobotu si zahrajeme v Mariánských Lázních a neděli zavítáme do několik minut - vzdáleného hřiště SOKOLOV. Pojďte si zahrát ...nabízíme Vám GOLF DAYS po celý víkend. Můžete si vybrat, které hřiště si uahrahjete nebo můžete hrát obě, zaleží jen na Vás. Na turnaji v ML přijímáme též vouchery na hru, které nabízejí některé hotely v ML, pak platíte pouze startovné.

    

 


 

 

PRŮBĚH TURNAJE:

Turnaj je na úpravu HCP, start postupný, odpaliště  MUŽI - bílá, žlutá, ŽENY - červená, modrá

VLOŽENÉ SOUTĚŽE:.

Jamka č. 9 -   NEAREST TO PIN

Jamka č. 18 - LONGEST DRIVE ŽENY

Jamka č. 18 - LONGEST DRIVE MUŽI

BEST BRUTTO - OCENĚNÍ NEJLEPŠÍHO HRÁČE DNE ( nejvíce brutto bodů )

ABSOLUTNÍ VÍTĚZ TOUR - stablefordové body z každého turnaje se započítávají jednotlivým hráčům do celkového hodnocení o nejlepšího hráče tour. Do konečného pořadí se započítává 8 nejlepších stableford výsledků. Průběžné výsledky naleznete na stránkách tour 

 Platba v den turnaje při akreditaci, prosíme pouze hotově!

Přihlásit se můžete pohodlně na serveru ČGF

Jak přijet:

Loc: 49°58'44.912"N, 12°44'10.952"E

Z dálnice D5 sjeďte na výjezdu „BOR, Planá u Mar.Lázní, Cheb" (128). Dále pokračujte okresní silnicí č. 21 ve směru na Cheb. Budete projíždět postupně osadami Planá u Mar.Lázní, Chodová Planá. Dále již dle ukazatelů do Mariánských Lázní.
 
Jestliže jste již v Mariánských Lázních, potom je nejjednodušší způsob, jak se dostat „nahoru" na hřiště - průjezd městem po hlavní třídě až k hotelu „Bohemia", kde na kruhovém objezdu „U hodin" zahnete doprava, první další křižovatku opět doprava a vzápětí doleva směrem ke „Kolibě", projedete ostrou „esplanádskou zatáčku" a pokračujete nahoru až ke golfovému hřišti. Vjezd na hřiště se nachází na levé straně, naproti krásnému hotelu Golf. Délka jízdy z centra je cca 5 min. Nebo druhou variantou je před vjezdem do města odbočit doprava a přijet přes Zádub-Závišín.
 
Mapa ČR

Mapa hřiště

Hřiště Golf Clubu Mariánské Lázně je příkladem klasického typu skotských a irských hřišť své doby. Hřiště leží na náhorní plošině 787 metrů nad hladinou moře. Vzniklo roku 1905 a je tudíž nejstarším hřištěm na našem území. Hřiště bylo vybudováno pod vedením skotského profesionála Duiga.

Hřiště tvoří kompaktní jasně ohraničený areál, z nějž vybočují pouze dvě jamky dostavěné v roce 1978, aby nahradily dvě příliš krátké a stěsnané jamky původní. Greeny jsou ve srovnání s nově budovanými hřišti velmi malé, ale dobře chráněné bunkery. Hřiště je z větší části rovinaté. Na první pohled se může zdát snadné, při hře se však objeví řada nástrah, vyžadujících přesnou technickou hru.

Je obklopeno z velké části jehličnatými lesy, díky čemuž je na něm příjemně i ve velmi horkých letních dnech. V mnoha místech se otevírá výhled do okolní krajiny, která je přírodní a není rušena žádnou zástavbou. Vzduch je plný kyslíku a nasycený ozónem a je proto opravdovým pohlazením pro Vaše plíce.

Nejkrásnějším obdobím je „indiánské léto", kdy různorodé druhy stromů získávají při nádherné viditelnosti pestrobarevná zabarvení. Podzim v Mariánských Lázních u mnohých vyvolává dojem golfistického ráje.

Popis hřiště je převzat z knihy „Klíč k českým golfovým hřištím" (nakladatelství Kargomedia). Autorem popisu hřiště v Mariánských Lázních je Petr Mrůzek.

 

Mapa hřiště

O klubu

Golfové hřiště v Mariánských Lázních bylo slavnostně otevřeno 21. srpna 1905 Jeho veličenstvem Edwardem VII., králem britským. Po přestřižení inaugurační pásky se král podepsal zlatým perem do pamětní knihy a zároveň se stal prvním zakládajícím členem klubu. Golf klub Mariánské Lázně je jediný ve Střední Evropě, který se může pochlubit tak významnou minulostí. Král Edward VII. miloval Mariánské Lázně a navštívil hřiště celkem desetkrát, naposledy v roce 1909.

Také proslulý generál Patton, velitel první armády USA, musel osobně hledat po hřišti důstojníky vlastního štábu, kteří v roce 1945 bez ohledu na stále ještě trvající válečnou situaci v bezprostředním okolí, neodolali pokušení zahrát si golf v Mariánských Lázních.

Po letech stagnace, kdy v socialistické éře golf v Mariánských Lázních s obtížemi přežíval, rok 1989 přinesl rychlé znovuzrození. Hřiště samo znovu připadlo samotným členům klubu. Historická klubovna prošla rozsáhlou renovací respektující veškeré původní romantické architektonické prvky.

Přítomnost českého premiéra na prvním z profesionálních turnajů jen přispěla k rychle se obnovující prestiži klubu, stejně jako četné návštěvy dalších významných osobností. Klub se stal dějištěm nejvýznamější světové amatérské soutěže - Evropského mistrovství amatérů družstev a vskutku historickým krokem je i pořádání profesionálního turnaje v rámci Volvo Tour - rovněž poprvé v postkomunistickém světě.

Nesporným vyvrcholením historie klubu je získání práva užívat titul Royal Golf Club velkorysým rozhodnutím britské královny Alžběty II. v roce 2003 a následnou návštěvou Jeho královské Výsosti prince Edwarda, hraběte z Wessexu.

Golf Club Mariánské Lázně je dlouholetým členem České Golfové Federace (ČGF). Ve spolupráci s ČGF je pravidelně zajišťována organizace celostátních turnajů tzv. Amatérské Tour, Republikových Mistrovství ve hře na rány i na jamky, jednotlivců i družstev. Za velmi perspektivní aktivitu považujeme společné organizace turnajů nejmenších hráčů, tzv. Dětské Tour. Doporučujeme stránky ČGF mj. pro získání informací o turnajích v ostatních golfových klubech, aktuálním žebříčku nejlepších hráčů, popř. dalších informací o českém golfu.
Oficiální internetové stránky ČGF - www.cgf.cz

Golf Club Mariánské Lázně se podílí také na organizaci profesionálních turnajů tzv. Challenge Tour, zaštiťované Českou Asociací Profesionálních Golfistů (PGAC).

 

Pozvánka ke stažení